17:57
Андрій Бодров: Змішана система надає владі більше можливостей сформувати стійку більшість


Андрій Бодров: Змішана система надає владі більше можливостей сформувати стійку більшість

Мажоритарна складова змішаної системи наближає народного обранця до виборців та сприяє посиленню його персональній відповідальності. Крім того, людина, яка постійно працює в окрузі, краще знається на його соціально-економічних проблемах й активніше їх вирішує, аби не втратити довіру місцевих жителів. Такі переваги змішаної виборчої системи назвав політолог Андрій Бодров.


За його словами, з технологічної точки зору, змішана система надає владі більше можливостей сформувати стійку більшість. У свою чергу, відсутність політичних потрясінь та тривалих коаліціад або прем’єріад позитивно впливає на міжнародний імідж країни, зокрема – підвищує її інвестиційну привабливість. 

Тим не менш, стверджує Андрій Бодров, змішана система несе у собі й певні ризики: «У мажоритарних округах зростає ймовірність заміщення пассіонарно налаштованих професіоналів більш ресурсно забезпеченими кандидатами від бізнесу. Проте остаточний вибір у даному випадку залежить виключно від відповідальності виборців на відповідальності виборців, які або проголосують за гречку, або підтримають людину з великим досвідом і гарною репутацією».
Джерело: Прес-служба Громадянського руху "Нова Україна"
Просмотров: 794 | Добавил: abodrov | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email *:
Код *: